ליווי אסירים

אסירים/שב"ס:
ייצוג אסירים הינו תחום שאיננו מוכר לרוב עורכי הדין. מדובר בתחום קטן יחסית אך משמעותי שכן מדובר בזכויות בסיסיות של אדם אשר ממילא זכותו הבסיסית לחופש נלקחה ממנו.
לכל אסיר מגיעות זכויות בסיסיות לצד פרוילגיות שניתנות בשל התנהגות טובה, ועורך הדין העוסק בתחום נדרש להכיר את פקודות נציב שב"ס על בוריין בכדי לדאוג לרווחת הלקוח ושיקבל את המגיע לו מהרשויות. מלבד זאת עורך הדין דרש להפעיל חשיבה יצירתית על מנת למצוא פתרונות ישימים עבור הלקוח שלו.

עתירת אסיר:

באם אסיר סבור שנשללת ממנו זכות בסיסית ו/או שנשללת ממנו פרווילגיה לה זכאי ללא כל הסבר מניח את הדעת, הרי שיש צורך בראש ובראשונה למצות את ההליכים אל מול שב"ס ולאחר מכן, לפנות לבית המשפט המחוזי בעתירת אסיר.

דוגמא לזכות בסיסית:

תנאי מחיה הולמים וראויים לאסיר – לדוגמא שב"ס לא יוכל יהיה לשכן אסיר שאיננו מעשן בתא של מעשנים. דוגמא נוספת – בתא יהיו מיטה, שירותים ומקלחת.

 

דוגמא לפרווילגיה:

חופשה – אסיר אשר שבר רבע ממאסרו (ככל שמדובר במאסר ראשון) יוכל יהיה לבקש להשתלב בסבב חופשות. באם הלה יעמוד בקריטריונים המתאימים כגון השתתפות בקבוצות, היעדר דוחות משמעת והמלצת כלל הגורמים בכלא הוא יזכה להשתלב בסבב חופשות. חופשה מתקיימת פעם בחודש/חודשיים וזאת בהתאם לתנאי האסיר ולאגף בו הוא שוהה.

ישנם אסירים אשר לא יכולים לצאת לחופש וכאן נדרשת התערבות עורך דין על מנת לסייע להם להסיר את המכשלה אשר עומדת בינם לבין סבב החופשות.

התייחדות – אסיר נשוי אשר לא משולב בסבב חופשות יהיה רשאי לבקש התייחדות עם בת זוגו בהינתן תנאים מסויימים.

 

ועדת שליש:

אסיר אשר שבר 2/3 מתקופת מאסרו יהיה זכאי לעלות לוועדת שחרורים על מנת לבחון את שחרורו המוקדם.

על מנת שהוועדה תורה על שחרור מוקדם יש לעמוד במספר תנאים לרבות תוכנית שיקום מטעם הראשות לשיקום האסיר (רש"א) או מטעם מטפל פרטי אחר, ולקבל המלצות מהגורמים בשב"ס.

אסיר אשר שפוט לתקופה של עד 12 חודשים איננו עולה לוועדת שחרורים רגילה אלא עניינו עולה לבחינת נציב שב"ס אשר ייקבע האם יש מקום לשחררו בגין התנהגות טובה.

הן על החלטות הוועדה והן על החלטות הנציב ניתן להגיש עתירת אסיר לבית המשפט המחוזי אשר ייבחן האם ההחלטה עומדת במתחם הסבירות והמידתיות או לא.

שתף את הכתבה >>>>

WhatsApp
Facebook
Email
תוכל לרשום לי הערה כאן למטה
דילוג לתוכן